lauantai 9. tammikuuta 2010

Purolla

Päästyään purolle mies pysähtyi ja laski tytön sylistään. Hän kuunteli hetken ja laskeutui sitten polvensa varaan tytön viereen. ”Mitä minä sinun kanssasi teen?” mutisi mies ja tunnusteli tytön otsaa. ”Hmm, ei kuumetta, mutta edelleen tajuton. Kuinka kauan olet ollut tajuttomana? Ja mikä sen aiheuttaa?” Mies kohottautui ja kostutti kättään purossa ja siveli sitten tytön otsaa. Tyttö huokaisi, mutta ei tullut tajuihinsa.

Mies kohosi seisomaan ja kuunteli taas keskittyneesti. ”Minä en pidä tästä!” hän mutisi ja katseli ympärilleen. Sumu näytti vain tiivistyneen. ”Sumua, vaikka aurinko on lämmittänyt monta tuntia. Tähän ei voi jäädä odottamaan.” Mies nosti tytön taas syliinsä ja lähti varovasti jatkamaan matkaansa. Muutaman askelen jälkeen hän pysähtyi taas kuuntelemaan. Hetken kuluttua hän jatkoi matkaa ja astui varovasti puron kiville, puron ylitettyään hän laski taas tytön maahan.

Kissa ja korppi olivat seuranneet miestä. Ne olivat selvästi varuillaan. Kissa luimisti korviaan kuin olisi varoittanut. Korppi leyhytteli siipiään, mutta ei päästänyt ääntäkään. Mies katsoi korppia ja viittasi sille kädellään. Korppi näytti ymmärtävän miehen tarkoituksen ja lehahti siivilleen. Se kiersi muutaman kerran laajenevassa kaaressa miehen ympärillä. Katosi puiden sekaan. Kissa luimisti taas korviaan ja sähisi hiljaa. Mieheen vilkaistuaan se lähti hiipimään pensaiden alla eteenpäin.

Mies odotti kärsivällisesti. Hän tiesi, että saisi pian tietoa tavalla tai toisella. Ilmasta tai maasta. Odotellessaan hän kumartui taas tytön puoleen. Tyttö oli tajuton hän hengitti hyvin kevyesti. Mies rypisti kulmiaan huolestuneena. Jos mitään ei pian tapahtuisi heidän täytyisi jatkaa matkaa. Samassa korppi lensi esiin puiden takaa. Se kirahti kerran hiljaa ja lensi kohti länttä. Istahti puun oksalle odottamaan ja leyhytteli siipiään. Samassa mies huomasi kissan kuonon pistävän esiin pensaan alta ja sekin lähti samaan suuntaan kun korppi.

”Vai niin, te olette sitä mieltä, että meidän pitäisi kiertää länteen. Citadel on kuitenkin pohjoisessa.” Mies kuitenkin luotti kissan ja korpin vaistoihin ja nostettuaan tytön varovasti syliinsä hän lähti kohti länttä pohjoisen sijaan. Sumu näytti vähitellen liikehtivän ja haipuvan. Lännessä ilma oli selkeämpää ja pian sumuinen alue oli jäänyt taakse. Metsän reuna häämötti miehen edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti